rhy.fi
Pystykorvat

Pystykorvajaosto

Vuonna 1949 perustettiin kerhomme suomenpystykorva- ja karjalankarhukoirajaosto. Samana vuonna 5.-6.11.49 järjestettiin Pohjois-Suomen karjalankarhukoirien hirvenmetsästyskokeet Sanginjoella. Kokeisiin osallistu neljä koiraa.


Ensimmäiset suomenpystykorvien linnunmetsästyskokeet järjestettiin 16.9.1951. Kokeisiin osallistui yksi koira. Samalla viikolla oli myös hirvenmetsästyskoe, josta saatiin kaadetuksi 4-vuotias uroshirvi. Hirvi luovutettiin täytettynä Oulun museoon.

Nykypäivänä pystykorvajaosto tarjoaa paljolti kaikkea sitä mitä uraauurtava jaosto päätti ryhtyä toiminnallaan edistämään: Pohjoismaisten metsästyspystykorvien käyttäminen ja tunnetuksi tekeminen sekä jalostustyö.

Mahdollisuuksien mukaan järjestämme vuosittain sekä LINT- että HIRV-kokeita. Kannustamme jäsenistöämme osallistumaan koe- ja näyttelytoimintaan ja suorittamaan koetoimitsija- ja palkintotuomarikursseja.

Pyrimme olemaan aktiivisia myös muussa kerhon toiminnassa; koiranäyttelyt, ampuma- ja kilpailutoiminta.

Palkitsemme vuosikokouksessa LINT-, HIRV- ja KARH- kokeissa parhaiten menestyneet koirat. Myös toimintavuoden aikana saavutetut valionarvot palkitaan vuosikokouksessa.

Pystykorvajaoston toiminta on varmasti tyyliltään muuttunut paljon noista alkuajoista, mutta päämäärät ovat edelleen samat.

Toivomme toimintaamme mukaan "pystykorvaisia" harrastajia.

Tutustu rhy.fi
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua
Ylös